Saturday, February 13, 2016

ထ- ထမနဲ

ဟလို.... စာဖတ္သူ ေဘာ္ေဘာ္တို႔ေရ...

အခုတခါ ထ - ထမနဲေလး နဲ႔ ထိုးပံုထိုးနည္းေလး... လက္တို႔ လိုက္ပါရေစ။
သိပ္မခက္ခဲတဲ့ နည္းေလးေပါ့...။

အေျခခံ ကုန္ၾကမ္းရယ္ နည္းပညာရယ္ကေတာ့ ဓႏုျဖဴေဒၚေစာရီ နည္းေလးကို မီွျငမ္းပီး ရိွတာေလးနဲ့ လုပ္ခ်င္သလို လုပ္ထားပါတယ္။ ဒါေပမဲ့ အရမ္းအရမ္းကို စားလို႔ေကာင္းပါတယ္။
လုပ္မွာက ေကာက္ညွင္းဆန္ ၂ခြက္ ဆြမ္းေတာ္တင္ဖို႔ရယ္ အိမ္သားအနည္းငယ္ စားဖို႔ လံုေလာက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းေတြကေတာ့
 ေကာက္ညွင္းဆန္ ၂ခြက္ (ဆန္ခ်င္ခြက္နဲ့ပါ။)
ႏွမ္းျဖဴ ႏွမ္းမဲေပါ့။ ႏွမ္းျဖဴ ၁ဇြန္း ႏွမ္းမဲ ၂ဇြန္းေပါ့။ (အို ၾကိဳက္ရာ ဇြန္းနဲ႔ လုပ္တာ။)
အုန္းသီးစိတ္ဆိုေပမဲ့ အုန္းသီး အလြယ္တကူ မရတဲ့ အခါက်ေတာ့ အုန္းသီးေျခာက္ေပါ့။ လက္တထုပ္ထက္ မ်ားမ်ား ထည့္ပါ။
ဆီ မမ်ားမနဲထည့္ပါတယ္။ သူေျပာတဲ့ အညႊန္းအတိုင္းထည့္ရင္ သိပ္မ်ားမွာမို႔။ ဒါေတာင္ ကိုယ့္မွာ မ်ားလို႔ စားခါနီး ဆီျပန္စစ္လိုက္ပါတယ္။
ဂ်င္း အၾကီးအေသးေပၚမူတည္ပီး ထည့္ပါ။
ေျမပဲ လက္တဆုပ္ထည့္ပါ။
ဆား ၁ဇြန္း ခြဲ ထည့္ပါသည္။

ကဲ..လုပ္ၾကရေအာင္ေနာ္..။
ေကာက္ညွင္းဆန္ကို ည ၇နာရီေလာက္ထဲက ေရစိမ္ထားပါ။
ေနာက္တေန႔ လုပ္မဲ့အခ်ိန္ ည ၇ နာရီဆို အေတာ္ပါပဲေနာ္။ ၂၄ နာရီအတိေပါ့..။
စခ်က္ေတာ့မည္ဆိုလ်ွင္ အဆာပလာ မ်ား မျပင္ဆင္ခင္ ေကာက္ညွင္းဆန္ကို ေရစစ္ထားပါ။

ဂ်င္းကို အေခ်ာင္းေလး ျဖစ္ေအာင္ ပါးပါး လီွးထားပါ။
ေျမပဲ ကို ေလွာ္ပါ။ ပီးလ်ွင္ ေျမပဲ တ၀က္ကို  ညက္ေအာင္ေထာင္းပါ။ တ၀က္ကို ေလးစိပ္ကြဲ ေထာင္းပါ။
ႏွမ္းကို ေလွာ္ပါ။
ဆီပူပူမွာ  အုန္းသီးဆံကို ေၾကာ္ပါ။ အုန္းသီးဆံေၾကာ္လ်ွင္ သတိထားပါ။ မီးနဲနဲျဖင့္ အေရာင္ နီစျပဳလာလ်ွင္ ခ်ပါ။ တူးသြားႏိုင္ပါသည္။  ( တခါ လႊင့္ပစ္ရလို႔ပါ.)
ပီးလ်ွင္ ဆယ္ထားပီး.. ဂ်င္းေခ်ာင္းမ်ားကို အေရာင္နီလာပီး ေမႊးလာလ်ွင္ ေကာက္ညွင္းဆန္ကို ထည့္ႏိုင္ပါပီ။ ဆား
ဆန္ထည့္ပီးလ်ွင္ ေရ ကို ၁၅၀ မီလီ လီတာေလာက္ထည့္ကာ မီးျပင္းျပင္းျဖင့္ ၇ မိနစ္ေလာက္အဖံုးဖံုးပီးထားပါ။
ပီးလ်ွင္ ေရကို ၁၀၀ မီလီ လီတာထပ္ထည့္ကာ မီးနဲနဲ ျဖင့္ စတင္ေမႊပါ.။ ေမႊေနရင္းျဖင့္ ႏွမ္းမ်ားထည့္ပါ။ ညက္ေနေအာင္ေထာင္းထားေသာ ေျမပဲကို လည္း ထည့္ရင္း အဆက္မျပတ္ေမႊေပးပါ။   ေမႊရင္းေမႊရင္း ေထြးလံုး လာပါလိမ့္မည္။ ဆန္ အေပ်ာ့အမာ ကို ၾကည့္ပါ။ ဆန္ မာေနေသးလွ်င္ ေရ နဲနဲစီထပ္ထည့္ပါ။ ေမႊလည္းေမႊရင္း ဆန္ ကိုၾကည့္ပီး ေထြးလံုးေလး ျဖစ္လာပါက အုန္းသီးေၾကာ္ကိုလည္း ထည့္ပါ။ ပီးလ်ွင္ ေျမပဲ စလံုးစခုကိုထည့္ပါ. ေမႊပါ။ ၁၅မိနစ္ေလာက္ နာနာေမႊပီးပါက အနံံ့အရသာႏွင့္ ျပည့္စံုေသာ ထမနဲကို ရပါပီ။








No comments:

Post a Comment